Поділитись:

Ілон Маск пообіцяв $100 мільйонів за найкращу технологію для боротьби з кліматичними змінами

Субота, 23 січня 2021, 01:46
Ілон Маск пообіцяв $100 мільйонів за найкращу технологію для боротьби з кліматичними змінами

Мільярдер і винахідник Ілон Маск пообіцяв заплатити $100 мільйонів тому, хто винайде найкращу технологію захоплення вуглецю.

Вона необхідна людству для успішної боротьби з кліматичними змінами. Про це він написав у Twitter, - повідомляє "Бабель".

Учені переконані, що сьогодні необхідно розвивати технології для широкомасштабного висмоктування вуглецю з атмосфери, оскільки глобальне потепління загрожує катаклізмами та масовою міграцією вже наприкінці цього століття.

«Пожертвую $100 мільйонів на приз за найкращу технологію захоплення вуглецю. Деталі — наступного тижня», — написав Маск.

Перед цим мільярдер говорив, що завжди радий почути пропозиції щодо благодійності, особливо якщо пожертви стосуються проєктів, які «справді мають значення».

У 2012 році Маск долучився до ініціативи засновника Microsoft Білла Гейтса, яка передбачає пожертву половини доходів до кінця життя на благодійність. Мільярдер жертвував кошти на розвиток технічної освіти і «зеленої» енергетики, на медицину та освоєння космосу.

Однак торік журналісти Forbes виявили, що насправді Маск жертвував лише 1% своїх доходів, а не 50%, як зобов’язався — за весь час він віддав на благодійність близько $100 мільйонів.

Технологію захоплення вуглецю, яку збирається розвивати Маск, з 2014 року використовують на електростанціях у США та Канаді. Загалом у світі діє близько 20 комерційних проєктів для зниження викидів, ще стільки ж розробляється.

Зазвичай вуглець після захоплення ховають під землю у порожнини, що залишилися після видобутку нафти і газу, або до біореакторів, де їм харчуються водорості.

Business Insider повідомляє, що для успішної боротьби з кліматичними змінами доведеться щороку висмоктувати з атмосфери по 33 гігатонни вуглецю. Ця технологія вважається найбільш безпечною та перспективною, як порівняти з альтернативними, і новий президент США Джо Байден всіляко її підтримує.

Зокрема, Байден планує посприяти тому, щоб технологія захоплення вуглецю стала більш доступною та дешевою. Він заявляв, що направлятиме в цю галузь інвестиції та спростить її оподаткування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів