Поділитись:

Грип та ГРВІ на Волині: де хворіють найбільше

П'ятниця, 05 лютого 2021, 09:58
Грип та ГРВІ на Волині: де хворіють найбільше

На Волині інтенсивний показник захворюваності на грип і ГРВІ становить 328 на 100 тисяч населення (вищий від середньодержавного на 10 %). В порівнянні з аналогічним періодом минулого року показник захворюваності менший на 41 %.  

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Перевищення епідемічного порогу не зареєстровані на жодній адміністративній території, в загальному по області він нижчий від розрахункового на 43 %. Вищі від середньообласного показники захворюваності у Луцьку (714 на 100 тис. населення), Луцькому (441,0) та Шацькому (458,3) районах.

За останній тиждень кількість хворих на ГРВІ зменшилась на 5 % і становить близько 3,4 тис. осіб проти 3,5 тис. попереднього тижня. Проте за останні 7 днів в структурі захворюваності збільшилась частка дитячого населення і становить 30 % від загальної кількості постраждалих проти 26 % попереднього тижня. Така ситуація є закономірною та прогнозованою і пояснюється відновленням навчального процесу.

Кількість госпіталізованих з ускладненим перебігом хвороби зменшилась на 10 % і становила 93 особи, із них 15 % – це діти віком до 17 років.

З початку епідемічного сезону перехворіли понад 84 тис. волинян, що дещо більше минулорічного рівня, коли було зареєстровано 80 тис. захворілих, це 8,2 % населення області.

В Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ). Зафіксовано спорадичне географічне поширення грипу. Інтенсивний показник захворюваності становить 298 на 100 тис. населення, що на 38 % менше епідемічного порогу, розрахованого для України. Летальних випадків внаслідок грипу не зареєстровано. 

Лікарі-епідеміологи всього світу прогнозують, що лютий–квітень 2021 року можуть бути ускладнені виникненням «твіндемії» (twindemic) – сплеском сезонних випадків грипу або його повноцінною епідемією одночасно з поширенням нових штамів коронавірусу. Припускають, що важкий перебіг COVID-19 може бути викликаний подвійною хворобою  (мікст-інфекцією) з грипом. Тому лікарі наполягають на одночасному тестуванні хворих на коронавірусну інфекцію та грип.

Грип та ГРВІ на Волині: де хворіють найбільше

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів