Поділитись:

В Україні дозволили використання е-паспортів для виїзду за кордон

П'ятниця, 05 лютого 2021, 02:38

Верховна рада підтримала законопроєкт, яким українцям законодавчо закріпляється можливість використовувати електронний паспорт, зокрема і для виїзду за кордон.

Відповідне рішення підтримали 303 народні депутати, - інформує "Суспільне".

"Розроблено законопроєкт, який забезпечить можливість використання електронного відображення паспорта у мобільному застосунку "Дія" на одному рівні зі звичайним паспортом. Це значно спростить життя громадянам та дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави", – сказав голова Комітету з питань цифрової трансформації Михайло Крячко.

"Можливо перенесення строків його набуття на три місяці або на пів року, оскільки експеримент, про який сказав доповідач, він ще не закінчився і є деякі неузгодженості щодо нього", – сказав нардеп групи "За майбутнє" Антон Поляков.

Законопроєктом пропонується закріпити на рівні закону використання е-паспорту та е-паспорту для виїзду за кордон.

"Передбачається закріпити на рівні закону України визначення таких понять як "е-паспорт" та "е-паспорт для виїзду за кордон", а також можливість використання е-паспортів громадянами України після 2021 року шляхом внесення відповідних змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", – йдеться у пояснювальній записці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів