Поділитись:

У Португалії хочуть запровадити кримінальну відповідальність за отримання covid-вакцини поза чергою

П'ятниця, 05 лютого 2021, 01:25

У Португалії хочуть карати людей, що отримають  вакцину від коронавірусу поза чергою.

Про це пише "Європейська правда".

Проєкт такої ініціативи внесла Соціал-демократична партія PSD, пропонуючи карати від штрафу до 3 років позбавлення волі як тих, хто вакцинує людей поза чергою, так і тих, хто шукає таку можливість.  

В обгрунтуванні депутати вказують на низку скандалів, пов’язаних з вакцинацією поза чергою - від родичів персоналу закладів до мерів міст. 

Якщо у випадку мерів чи інших посадових осіб за такі вчинки можна було притягнути до відповідальності за статтею про зловживання службовим становищем і неправомірне отримання вигоди, її не можна було б застосувати до деяких інших категорій. Тому депутати запропонували визначити вакцинацію поза чергою як окремий підвид злочину у сфері охорони здоров’я - "щоб не було сумніву, що такі вчинки підлягатимуть кримінальному покаранню, незалежно від статусу особи". 

Нагадаємо, останнім часом Португалія - серед країн Європи із найгіршою ситуацією з коронавірусом. На січень 2021 року припала половина всіх смертей від коронавірусу з початку епідемії. Минулого тижня в уряді заявили, що в країні залишаються лише 7 вільних місць для "важких" хворих, та найбільшою проблемою є нестача персоналу. На допомогу Португалії вже вилетіла команда медиків з Німеччини, також допомогу пообіцяла Австрія. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів