Поділитись:

Вперше за сім місяців: на Волинь привезли партію бебі-боксів

Понеділок, 01 лютого 2021, 22:12
Вперше за сім місяців: на Волинь привезли партію бебі-боксів

Першу за сім місяців партію пакунків малюка отримали в обласному перинатальному центрі. Це поки єдиний на Волині заклад, куди надійшли бебі-бокси.

Про це розповіла Суспільному директорка медустанови Ірина Горавська.

Востаннє пакунки малюка в область надходили наприкінці червня 2020. 

До обласного перинатального центру надійшло 460 пакунків. 1 лютого із медустанови виписують 12 малюків, усі вони отримають бебі-бокси. 

"Скільки держава нам дала на перший транш, стільки й надійшло. У місяць у нас народжується до 300 дітей, тому ось цих бебі-боксів у нас не вистачить навіть на два місяці", – каже Ірина Горавська.

Першою пакунок малюка отримала волинянка Юлія Ярощук. Разом із медсестрою перинатального центру мама перевірила коробку з дитячими речами.

Склад дещо відрізняється, від тих, що надходили раніше. У нових "пакунках" лише дитячі речі, у попередні входили також засоби гігієни для мам.

Усього найближчим часом у медичні заклади на Волині має надійти 1600 бебі-боксів. Коли саме вони надійдуть – наразі невідомо.

Нагадаємо, з кінця червня минулого року породіллям видавали довідки для оформлення соціальної “картки малюка”. На одну дитину нараховували 5 тисяч гривень. Гроші батьки могли витратити на дитячі товари у визначених магазинах, розповіла виконувачка обов'язків департаменту соцзахисту населення облдержадміністрації Людмила Сірбіненко. З її слів, на Волині виплати на спецрахунки отримали майже 1000 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024