Поділитись:

На Волині діти привезли гостинці для диких тварин (фото)

Понеділок, 01 лютого 2021, 15:01

На Волині вихованці обласного центру туризму привезли гостинці для звірів і птахів у лісо-мисливське господарство «Звірівське».

Про це повідомили на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Організували традиційний захід керівники гурткової роботи Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства спільно з Волинським ОУЛМГ та безпосередньо ДП «ЛМГ «Звірівське ЛМГ».   

Подібні акції проводять щороку. Правда, через карантинні обмеження цього року стали значно рідшими та не такими масовими.

«Діти давно чекали цієї поїздки, – розповіла керівниця гуртка "Географічне краєзнавство" Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства Інна Кравчук, яка й зініціювала  цікаву мандрівку. – Та на заваді став локдаун. З відновленням навчання запрацювали і наші гуртки. Тож щонайперше вирішили з подаруночками поїхати до звірів».

Головний мисливствознавець ДП «Звірівське ЛМГ» Юрій Ліщук розповів дітям про звірів, які мешкають у тутешніх лісах. Серед основних видів – олені плямисті та олені благородні. Найбільше, близько триста голів – оленя плямистого.

«А ще у  вольєрах розводимо диких свиней і фазанів, щоб збагачувати місцеву фауну, – додав головний мисливствознавець. – Займаємось їх підгодівлею, даємо зерновідходи, силос, жом, кукурудзу, ячмінь і ще чимало інших харчів. Частину кормів самі заготовлюємо, частину закуповуємо».

Старший єгер ДП «ЛМГ «Звірівське» Мирослав Захарусь заповзявся провести дітям екскурсію господарським двором, показав бокси, де зберігаються корми, а тоді підвів до фазанарію.

Згодом було катання на санях та розкладання кормів у годівнички. Одночасно – розмови про звички та потреби звірів узимку. Зокрема, наскільки важливою для них є допомога людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13:15
21 березня 2024
11 березня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
19 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
13 лютого 2024
12 лютого 2024