Поділитись:

Фільм про війну на Донбасі включили до шкільної програми Данії

П'ятниця, 29 січня 2021, 00:30
Фільм про війну на Донбасі включили до шкільної програми Данії

Документальна стрічка "Віддалений гавкіт собак" про 10-річного хлопчика з Донецької області увійшов до шкільної програми для учнів 6–9 класів у Данії.

Як повідомив у фейсбуці асистент режисера Азад Сафаров, програму для школярів створив Данський інститут фільму спільно з UNICEF.

"У Данії школярів 6-9 класів будуть вчити розумінню конфліктів і воєн і прав дітей на базі фільму "Віддалений гавкіт собак". Того самого фільму про хлопця Олежку, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільму, який ми знімали два роки разом з режисером Simon Lereng Wilmont і який підкорив світ", – зазначив помічник режисера.

За його словами, це рішення є важливим для України, оскільки "європейські діти дивитимуться цей фільм і розумітимуть, з чим стикаються десятки тисяч українських дітей на війні Росії проти України. Співпереживати їм і ставати на їх бік". Про це свідчать відгуки про фільм данських школярів.

"Просто в голові не вкладається, наскільки близько діти до війни. Це ж війна прямо за вікном. Це ж порушення всіх прав дітей", – написав один зі школярів 7 класу після перегляду фільму.

"Віддалений гавкіт собак" – стрічка дансько-шведсько-фінського виробництва. Фільм знімали в селі Гнутове Донецької області у 2015-2017 роках. Цей населений пункт розташований поруч з Маріуполем і перебуває під контролем України. Однак він потрапляє під обстріли. У центрі сюжету – 10-річний хлопчик Олег, який живе в Гнутовому разом з бабусею. Його родина не захотіла покидати рідний дім і відчула на собі весь жах війни.

Фільм про Україну"Віддаленний гавкіт собак" став переможцем престижної премії Peabody Awards. Він також увійшов у шорт-ліст премії "Оскар". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів