Поділитись:

Суд зобов'язав МОН переглянути підручники з історії України

Середа, 27 січня 2021, 19:31
Суд зобов'язав МОН переглянути підручники з історії України

Київський Окружний адміністративний суд зобов`язав Міністерство освіти і науки забезпечити перегляд шкільних підручників з історії України для 5-х та 11-х класів, що вийшли друком у 2018 та 2019 роках.

Відповідне рішення ухвалено за позовом ексзаступника глави адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова, – інформує Освіта.ua. 

Як зазначає позивач, зміст підручників з історії України, що рекомендовані МОН, містить ознаки спотворення інформації та подій, що мали місце у період 2013-2014 років. Як приклад інформації, що не відповідає дійсності, Портнов наводить один з підручників з історії України для 11 класу, на сторінках якого наведені такі дані «... 22 січня 2014 р., у День Соборності України, снайпери «Беркута» застрелили на вулиці Грушевського п`ятьох активістів Євромайдану».

За результатами розгляду Окружний адміністративний суд міста Києва вирішив зобов`язати Міністерство освіти і науки забезпечити перегляд підручників для 5 та 11 класів з історії України для закладів загальної середньої освіти, що вийшли друком у 2018 та 2019 роках.

Рішення суду може бути оскаржене до суду апеляційної інстанції протягом тридцяти днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів