Поділитись:

У МОН хочуть вирішити проблемні питання шкільних підручників

Субота, 26 грудня 2020, 06:53

У МОН планують створити команду експертів, що детально перевірить шкільні підручники.

Прийом анкет і документів від кандидатів триватиме до 15 січня 2021 року. Про це йдеться на сайті МОЗ.

Членами комісії з проведення антидискримінаційної експертизи можуть бути лише фахівці, які пройшли відповідне навчання для проведення цієї експертизи.

До складу комісій не можуть входити автори підручників, гриф яким надано протягом останніх п’яти років, та представники видавців, близькі особи зазначених осіб та особи, які мають конфлікт інтересів.

МОН прагне комплексно розв’язати накопичені за останні 5 років проблеми низької якості навчальної літератури для дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти. 

За словами Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, процес підготовки, відбору, затвердження та друку підручників для шкіл потребує кардинальних змін.

«Ті, хто на найвищому рівні керівництва дозволяли друк підручників із помилками у 2017-2020 роках, у МОН уже не працюють. Але той факт, що «результати» їхньої діяльності зазнали суспільного осуду, вважаю хорошою «профілактикою» на майбутнє. Діти не повинні страждати через помилки дорослих. А тим, хто нівелював пріоритети якості підручників, має бути хоч трохи соромно. Наше завдання сьогодні – комплексно розв’язати накопичені проблеми та забезпечити школярів підручниками якісного та цікавого змісту», – наголосив з цього приводу Сергій Шкарлет.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів