Поділитись:

Масштабна афера на Волині: з держпідприємства «викачали» майже чотири мільйони гривень

Вівторок, 26 січня 2021, 14:30
Масштабна афера на Волині: з держпідприємства «викачали» майже чотири мільйони гривень

На Волині судитимуть членів злочинної групи, які заволоділи майже чотири млн грн. коштів державного підприємства.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині. 

Волинська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення організованою групою у складі чотирьох громадян – службових осіб державного підприємства «Дослідне господарство «Перемога» Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук та двох приватних підприємств – службового підроблення, заволодіння державним майном у особливо великому розмірі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191, ч.ч. 2,3 ст. 209 КК України).

Слідство встановило, що члени організованої групи упродовж липня-грудня 2018 року шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів про придбання товарів та надання послуг, замовником яких виступало державне підприємство і які насправді не надавались і не придбавались, заволоділи коштами підприємства в загальному розмірі 3 912 тисяч гривень. У подальшому понад півмільйона гривень вони перевели у готівку, легалізувавши їх.

Задля забезпечення відшкодування збитків, завданих цими злочинами, на майно обвинувачених загальною вартістю 23,9 млн. грн. накладено арешт. Прокурори також підготували цивільний позов в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до обвинувачених на суму 3 912 тис. грн.

Членів організованої групи очікує суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024