Поділитись:

Волинь отримала 48 тисяч антиген-тестів для виявлення COVID-19

Вівторок, 26 січня 2021, 13:32
Волинь отримала 48 тисяч антиген-тестів для виявлення COVID-19

48 тисяч антиген-тестів для швидкого виявлення COVID-19 надійшло до Волинської області і розподілено згідно наказу управління охорони здоров’я облдержадміністрації №34-од від 22 січня 2021 року серед закладів охорони здоров’я області.

Наразі вже всі документи щодо передачі оформлені. Перші партії антиген-тестів вже передані до районів. Про це повідомили у Волинському обласному центрі громдського здоров'я. 

Довідково:

Тест на антиген дозволяє швидко і якісно виявити антиген SARS-CoV-2 у зразках мазка з носа або носоглотки (залежно від типу тесту) та встановити попередній діагноз COVID-19. Тест на антиген зазвичай застосовується, щоб отримати результат швидше, ніж у випадку проведення класичного ПЛР-тесту.

Попереднє скринінгове обстеження на визначення антигену SARS-CoV-2 з використанням швидких тестів на визначення антигену SARS-CoV-2 проводять таким особам:

  • з підозрою на COVID-19;
  • з ознаками інших ГРВІ;
  • з ознаками пневмонії;
  • що були в тісному контакті з особою з підтвердженим випадком на COVID-19;
  • що підлягають плановій госпіталізації.

Позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 повинен бути підтверджений за допомогою ПЛР. Винятком є позитивний результат швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 у пацієнтів, які відповідають визначенню підозрілого або ймовірного випадків захворювання на COVID-19

У разі отримання негативного результату швидкого тесту на визначення антигену SARS-CoV-2 особа підлягає дослідженню методом ПЛР у випадку наявності симптомів підозрілого або ймовірного випадку COVID-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів