Поділитись:

У двір багатоповерхівки в Луцьку підкинули медвідходи з коронавірусного шпиталю

Вівторок, 26 січня 2021, 06:56

У Луцьку жителі будинку на вулиці Грушевського, 17 знайшли на прибудинковій території мішок сміття зі шпиталю, де лікують хворих на коронавірус. У пакеті були медичні відходи та використані засоби захисту.

На місце жителі будинку викликали патрульних, йдеться у сюжеті Суспільного.

Пакет з небезпечним сміттям біля будинку лежить від п'ятниці 22 січня. Чіпати його люди бояться, розповіла жителька багатоповерхівки Лідія Бовчалюк.

"Я вийшла на двір, дивлюся – мішок. Питаю дітей, що це, а вони кажуть, що якісь два дядьки викинули через паркан, а там одежа з лікарні. Ми викликали міліцію, чекаємо ще участкового", – каже лучанка.

Прибудинкова територія, де знайшли небезпечні відходи знаходиться поруч з Луцьким пологовим будинком. Від листопада 2020 на базі закладу працює коронавірусний шпиталь.

"На території шпиталю контейнери для сміття нині переповнені. У мішках – відходи категорії "Б", – розповів виконувач обов’язків директора Луцького пологового будинку Сергій Сябрук.

У медзакладі кажуть, що утилізація відходів затримується через те, що лікарня міняє постачальника послуг.

Мішок з відходами в сусідній двір підкинули хулігани, розповів Суспільному заступник директора Луцької міської клінічної лікарні Андрій Смольянінов. З його слів, відходи продезінфіковані й загрози не становлять.

Попередньо, сміття яке накопичилося біля коронавірусного шпиталю планують вивезти за кілька днів. Пакет з медвідходами із прибудинкової території працівники закладу вже забрали.

"Думаю такі ситуації більше не повторяться", – сказав Андрій Смольянінов.

Як на появу у дворі багатоповерхівки медичних відходів відреагувала поліція, розповімо згодом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів