Поділитись:

На безсимптомний коронавірус можуть хворіти майже 70% дітей, – вчені

Понеділок, 25 січня 2021, 09:35
На безсимптомний коронавірус можуть хворіти майже 70% дітей, – вчені

Безсимптомні випадки коронавірусу у навчальних закладах можуть стати ключовим фактором поширення COVID-19. До 70 % школярів, інфікованих коронавірусом, можуть не знати, що вони є носіями, до того як отримають позитивний результат тесту.

Про це пише видання The Guardian, – повідомляє ТСН.

Ключовим фактором поширення COVID-19 у школах є безсимптомні випадки. Більшість вчених вважають, що від 30 % до 40 % дорослих не виявляють симптомів коронавірусу в день тестування, навіть якщо вони були інфіковані. Однак для дітей цей показник вищий.

"Це, мабуть, понад 50 % тих, хто навчається в середній школі, тоді як для хлопчиків і дівчаток у початковій школі – близько 70 %, вони можуть не проявляти симптомів, навіть якщо підхопили вірус", – говорить професор Мартін Гібберд з Лондонської школи гігієни і тропічної медицини.

Поки ще невідомо, скільки інфекції передає ця когорта молодих безсимптомних носіїв. Є дані, які свідчать про те, що люди, які не проявляють симптомів COVID-19, можуть мати менші вірусні навантаження, а це означає, що вони з меншою ймовірністю заражають інших. Ця тенденція корелює з віком, тому діти молодшого віку мають менші вірусні навантаження. Як результат, вони рідше проявляють симптоми, а також рідше передають вірус.

Одним із шляхів вирішення проблеми є збільшення тестування в школах. Однак вчені зазначають, що швидкі тести краще виявляють осіб з високим рівнем вірусного навантаження, ніж тих, які мають нижчі.

"Ми знаємо, що високе вірусне навантаження є ключовою проблемою, що впливає на передачу вірусу, тому, навіть якщо ми не можемо виявити кожного носія, ми, швидше за все, заберемо тих дітей, які частіше передають", — говорить Гібберд. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів