Поділитись:

Суперечка після ДТП: за побиття патрульного лучанину оголосили про підозру

Понеділок, 25 січня 2021, 22:04

Правопорушнику, який у Луцьку наніс поліцейському тілесні ушкодження, оголосили про підозру.

Слідчі клопотатимуть про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Про це інформує поліція Волинської області.

Учора, близько 20 години на лінію 102 надійшло повідомлення від співробітників Національної гвардії України, які у пішому порядку патрулювали центр міста. Правоохоронці повідомили, що на проспекті Волі невідомі особи в’їхали у приміщення магазину й намагалися покинути місце автопригоди. Працівники Нацгвардії наздогнали порушників та затримали їх, а на місце події прибув екіпаж патрульних.

Під час складання адмінматеріалів поліцейські помітили у водія транспортного засобу явні ознаки алкогольного сп’яніння, проходити перевірку чоловік відмовився.

На нього складено адмінпротоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння), ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП та винесено постанову.

Також у водія правоохоронці виявили пістолет, на місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу. В той же час туди прибула так звана «група підтримки» чоловіка, який скоїв автопригоду.

Під час з’ясування обставин даної події один із учасників цієї «групи підтримки» шарпав поліцейських за формений одяг, заважав працювати, вживав нецензурну лексику. Патрульний був змушений застосувати спецзасіб, після чого отримав удар в обличчя. Поліцейський отримав черепно-мозкову травму та забої. Його госпіталізували. На підмогу приїхало ще два наряди патрульних.

Правопорушника поліцейські затримали. Йому вже оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Слідчі клопотатимуть про обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів