Поділитись:

У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)

Середа, 20 січня 2021, 18:30
У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)

У селі Жидичин Луцької ОТГ в будинку Мирослава Дацюка трапилась пожежа, під час якої вогонь практично знищив перекриття та покрівлю будинку, встиг серйозно пошкодити стіни та речі домашнього вжитку. 

При гасінні пожежі водою затопило кімнати. Ймовірною причиною лиха стала несправність пічного опалення. Будинок – в аварійному стані та потребує капітальної реконструкції, родина потребує фінансової підтримки. Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці сусід Мирослава Тарас Висоцький. 

Допомогу можна передавати безпосередньо за адресою с. Жидичин, вул. Ямківська, 7, або на картку Приватбанку: Альошина Ольга Лаврентіївна (рідна сестра Мирослава) 4149499343996672.

У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)У Жидичині згоріла хата: просять допомогти погорільцям (фото)

До слова, власник будинку – Дацюк Мирослав Лаврентійович, син воїна УПА Дацюка Лаврентія Яковича, народився 12 травня 1957 р. в місті Караганда Республіка Казахстан в засланні. Батько, Дацюк Лаврентій, в 15 років пішов в УПА. Учасник Колківської республіки, служив зв'язківцем. На власні очі бачив Романа Шухевича та Клима Савура. Наприкінці 40-х років був арештований та отримав 25 років заслання (почерк у його студентському зошиті збігався із таємними записками, які розповсюджувала УПА). Учасник Воркутинського повстання. Додому в село Жидичин повернувся через 7 років після смерті Сталіна, де і побудував цей будинок. Помер 15 квітня 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів