Поділитись:

Порошенко представив програму порятунку українців від пандемії коронавірусу

Середа, 20 січня 2021, 15:00

Тотальне тестування, якісна діагностика, контрольована самоізоляція безсимптомних хворих, безкоштовне лікування у медзакладах і вакцинація – поєднання цих кроків дасть змогу розірвати ланцюг розповсюдження вірусу. На цьоому наголосив п’ятий президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

Він заявив, що «Європейська Солідарність» має конкретну програму дій, – повідомили на сторінці політсили. 

По-перше, тотальне тестування і якісна діагностика. Словаччина, для прикладу, сьогодні розпочала другу хвилю загальнонаціонального тестування. По-друге, контрольована самоізоляція безсимптомних. По-третє, безкоштовне і гарантоване лікування тих хворих, які потрапили на госпіталізацію у зв’язку з важким перебігом хвороби. І четверте – обов’язкова вакцинація здорових.

«Поєднання цих чотирьох кроків дасть змогу розірвати ланцюг розповсюдження вірусу. Країна повернеться до нормального життя.  Отже, вакцинація – головний національний проєкт і пріоритет на 2021 рік», – наголосив Петро Порошенко.

Із його слів, слід придбати терміново не менше ніж двадцять мільйонів доз. Бо лише така кількість забезпечить групи ризику: медичних працівників, літніх людей, вчителів, вихователів, спрацівників соціальних служб. Ці групи мають отримати щеплення безкоштовно. Всі інші – за дуже поміркованою вартістю. 

Петро Порошенко переконаний: економічна ситуація в Україні довгостроково залежить від масової вакцинації: 

«Від цього залежить, чи виживе вагома частина дрібного бізнесу: кав’ярні, ресторани, туристична галузь, бо це мільйони робочих місць. Як почуватиметься сфера культури – концертна діяльність, театри. Спортивні заклади. Як швидко їхні працівники повернуться до нормального життя». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів