Поділитись:

Євро-2020 можуть знову перенести

Вівторок, 19 січня 2021, 18:15

Експерт Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та президент Міжнародної федерації тропічної медицини професор Сантьяго Мас-Кома висловив думку, що Євро-2020 може не відбутися в 2021 році.

Про це пише ТСН. 

"Чи зможуть вакцини зупинити поширення вірусу – все ще велике питання. Ми знаємо, що вакциновані люди, як і раніше, сприйнятливі до інфекції, і вони, ймовірно, також зможуть заражати оточуючих. Досі пір ми точно не знаємо, чи зможуть вакцини знизити швидкість поширення хвороби і, якщо це станеться, якою мірою. Інший момент стосується швидкості, з якою в різних країнах зможуть розгорнути вакцинацію людей. Уже з’явилися проблеми з логістикою. Деякі країни визнають, що у них будуть проблеми з введенням другої дози через три тижні після першої. Своєю чергою фармацевтичні компанії відповідають, що вони не можуть гарантувати ефективність вакцини, якщо друга доза буде введена пізніше", – сказав Мас-Кома. 

Зі слів експерта, нинішня ситуація з пандемією COVID-19 у світі може спричинити повторне перенесення великих турнірів.

"Я залучений до організації масштабних заходів, запланованих на липень-серпень 2021 року. У всіх цих випадках ми прийшли до висновку, що нинішнє ключове слово - це невпевненість, і що нинішній розвиток пандемії не дає підстав для оптимізму. Таким чином, у всіх випадках ми думаємо про план Б, тобто нове відтермінування змагань. Ви напевно знаєте, що обговорюється можливість чергового перенесення Олімпійських ігор в Токіо. І це незважаючи на те, що в Японії друга хвиля COVID-19 перебігає з досить низькими показниками захворюваності", – розповів представник ВООЗ.

Фінальний турнір Євро-2020 повинен був відбутися від 12 червня до 12 липня 2020 року у 12 містах континенту, але через пандемію коронавірусу був відкладений на рік.
Нові дати проведення турніру – 11 червня - 11 липня 2021 року.

Збірна України на майбутньому Чемпіонаті Європи зіграє проти Нідерландів, Австрії та Північної Македонії. Поєдинки заплановано в Амстердамі та Бухаресті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів