Поділитись:

"Найміть мене не робити нічого", або Як японець заробив мільйони

Неділя, 17 січня 2021, 03:23

Японець Сьодзі Морімото влітку 2018 року влаштувався працювати професійним неробою і став мільйонером.

Як пише Суспільне з посиланням на The Independent, у червні 2018 року 37-річний японець розмістив оголошення в Twitter, де він запропонував свої послуги професійного нероби.

"Пропоную себе в оренду як професійного неробу. Вам складно одному піти в магазин? Бракує одного гравця в команді? Вам треба, щоб хтось притримав вам місце? Я не вмію робити нічого, тільки вирішувати прості завдання", ‒ написав чоловік і додав, що він не вміє робити нічого, крім того, щоб їсти, пити та давати прості поради.

Послугами Сьодзі здебільшого користувалися самотні люди та ті, кому потрібно виговоритися. З клієнтами японець ловив метеликів в парку, ходив подавати на розлучення і відвідував лікарню. За гроші він позував на фото для соцмереж і слухав про тяжку роботу лікарів.

Одного разу його найняла людина, щоб розповісти Сьодзі про вчинене вбивство, а інший заплатив за те, щоб Морімото відвіз його з лікарні на місце, де той намагався скоїти самогубство.

"Я не друг і не знайомий. Без дратівливих факторів, які завжди є в стосунках, я можу допомогти полегшити стан людей, які страждають через самотність", ‒ так японець описує свої послуги. За день до нього звертаються зазвичай 3-4 людини.

Спочатку Морімото пропонував свої послуги безкоштовно, але з часом почав брати за гроші, щоб зменшити обсяг запитів і запобігти марним витратам часу. За його "оренду" необхідно заплатити 10 000 єн (понад 2 тисячі гривень). Відтоді він виконав 3000 замовлень та заробив близько 8 мільйонів гривень.

Морімото одружений. До професійного неробства він працював у видавництві. У нього є науковий ступінь з фізики. Наразі він випустив книгу про свою роботу, став прототипом героя телесеріалу і популярним блогером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів