Поділитись:

Чи можуть породіллі на Волині отримати "Пакунок малюка"

Четвер, 14 січня 2021, 22:09
Чи можуть породіллі на Волині отримати «Пакунок малюка»

Людмила Сірбіненко,  заступниця керівника обласного департаменту соціального захисту населення, розповіла, що на Волині сьогодні немає "Пакунків малюка".

З її слів, сім’ї, у яких народжуються діти, отримують грошову допомогу, - пише "Суспільне"

Людмила Сірбіненко пояснює, що сім’ї мають право вибору, або отримувати "Пакунок малюка", або гроші.

"У разі народження дитини та у разі якщо в пологовому відділенні не має "Пакунка малюка" і сім’я не забезпечена ним протягом 30 днів з дня народження дитини, тоді вони отримують грошову компенсацію", - каже вона.

Заступниця медичного директора Луцького клінічного пологового будинку Олена Курак каже, що з 29 травня 2020 року "Пакунки малюка" перестали видаватися. З того часу в пологовому будинку видається довідка, що сім'я не отримала "Пакунок малюка" і батьки зверталися в департамент соцполітики для отримання матеріальної допомоги. З вересня цю допомогу пацієнти отримували в грошовому еквіваленті, - каже лікарка.

Чи можуть породіллі на Волині отримати «Пакунок малюка»

Рожищанка Ірина Ващук народила другу дитину у Луцькому пологовому будинку. Каже щодо отримання грошової допомоги їй все пояснили, як та де отримати. Жінка вважає, що для першої дитини добре отримати бейбі-бокс, в якому все є, а якщо друга дитина, то може бути й грошова компенсація. Щоб батьки самі підбирали усе необхідне.

Чи можуть породіллі на Волині отримати «Пакунок малюка»

Нині на Волині сім’ї, у яких народжуються діти, отримують грошову допомогу, сума якої зросла майже на 700 гривень і становить 5763 гривні. 13 січня, - каже Олена Курак, - у пологовий надійшла інформація, що в область повинні надійти "Пакунки малюка". Тут вже підготували місце для їх зберігання та видачі.

За словами Людмили Сірбіненко, упродовж минулого року "Пакунок малюка" отримали майже 5 тисяч волинян і стільки ж грошову допомогу на загальну суму - 25 мільйонів гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів