Поділитись:

Новий штам коронавірусу виявили у 25 країнах Європи

П'ятниця, 15 січня 2021, 00:23
Новий штам коронавірусу виявили у 25 країнах Європи

У ВООЗ розповіли про те, що новий штам коронавірусу зафіксували вже у 25 країнах Європейського регіону.

Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге, - пише "Суспільне".

"Цей варіант викликає занепокоєння, оскільки має підвищену передачу. Наразі ми розуміємо, що ніяких суттєвих змін у захворюванні, яке спричиняє цей варіант. Він поширюється на всі вікові групи, і діти не належать до групи підвищеного ризику", – сказав Клюге.

Водночас у ВООЗ вважають, що при цьому уповільнити його розповсюдження буде складно без посиленого контролю.

"Упродовж короткого періоду нам потрібно зробити більше, ніж ми зробили, і посилити заходи громадської охорони здоров'я і соціальні заходи, щоб бути впевненими, що ми зможемо згладити крутий вертикальний розріз у деяких країнах. Це основні заходи, з якими ми всі знайомі, які необхідно активізувати, щоб знизити передачу, зняти навантаження з наших підопічних і врятувати життя", – зазначив Клюге.

У ВООЗ нагадали, що основними заходами, які можуть зупинити поширення вірусу, є носіння масок, миття рук, фізичне дистанціювання та обмеження масових заходів.

"Це працюватиме у поєднанні з адекватними системами тестування і відстеження, належною підтримкою карантину та ізоляції та масова вакцинація", – додав Клюге.

Раніше повідомлялось, що ВООЗ скликала термінове засідання та збереться на два тижні раніше, щоб обговорити нові штами коронавірусу з Великої Британії та Південної Африки, які вже поширилися на 50 країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів