Поділитись:

Люди, які побороли COVID, можуть переносити вірус і заражати інших, – вчені

Четвер, 14 січня 2021, 18:10

Люди все ще можуть переносити і передавати COVID-19 після того, як одужають від вірусу. Це показує дослідження SIREN, яке проводить агентство Міністерства охорони здоров'я і соціального забезпечення Великої Британії.

Про це свідчать результати дослідження, – пише Українська правда.Життя. 

Експерти розповіли, що навіть люди з імунітетом все ще можуть переносити вірус в носі і горлі і, отже, можуть передати його іншим.

"Навіть якщо ви вважаєте, що захищені після хвороби і ймовірність розвитку важкої інфекції у вас низька, все ж існує ризик того, що ви можете заразитися і передати вірус іншим людям", – розповідає Сьюзан Хопкінс, старша медична радниця агентства і керівниця дослідження SIREN.

Водночас вчені дізналися, що імунна відповідь від перенесеної інфекції знижує ризик повторного зараження вірусом на 83 % протягом щонайменше п'яти місяців.

"Тепер ми знаємо, що більшість з тих, хто заразився вірусом і отримав антитіла, захищені від повторного зараження, але ми ще не знаємо, як довго триває захист. Що особливо важливо, ми вважаємо, що люди все ще можуть передавати вірус", – додала Хопкінс.

Тому вкрай важливо, щоб всі продовжували дотримуватися правил і залишалися вдома, навіть якщо у них раніше був COVID-19, зазначають дослідники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів