Поділитись:

Мадрид накрило потужними снігопадами: вже загинуло двоє людей

Неділя, 10 січня 2021, 03:23
Мадрид накрило потужними снігопадами: вже загинуло двоє людей

Мадрид накрили потужні снігопади, принесені штормом Филомена. Рівень стихійної небезпеки підвищили до найвищого вперше з моменту введення системи градації в 2007 році. У місті скасували навчання, розважальні заходи, а також обмежили рух залізничного транспорту.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на видання El Pais, у результаті негоди загинули дві людини. Серед них безхатько, який помер від переохолодження в Сарагосі. Також загинула мешканка Малаги, яка застрягла у власному автомобілі. Його віднесло потоком річки Фуенхірола. Військові підрозділи займаються порятунком водіїв, які не можуть самостійно вибратися зі снігових заметів, а волонтери Червоного Хреста роздають їм їжу. За ніч було надано допомогу близько ста водіям.

Через негоду в регіоні скасували всі культурні та розважальні заходи скасовані, тимчасово закрили школи та університети. Також обмежено роботу аеропорту та залізничного транспорту.

Крім того, опади накрили значну частину сусіднього регіону Кастилія-Ла-Манча, а також Толедо, де до очищення вулиць від снігу залучили військових.

В іспанській метеорологічній службі заявили, що цей снігопад найпотужніший для регіону з початку 21-го століття. Зазначається, що шторм Филомена прийшов в Іспанію з Канарських островів, де фіксувались сильні пориви вітру та дощі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів