Hyundai веде переговори з Apple щодо виробництва електрокарів

Неділя, 10 січня 2021, 01:42

Південнокорейська компанія Hyundai Motor Company розпочала переговори з американською компанією Apple щодо можливого спільного виробництва електромобілів. Однак подробиці угоди не повідомляються.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на заяву Hyundai, передає Суспільне.

У компанії зазначили, що переговори з Apple знаходяться на ранній стадії, "і нічого ще не вирішено". Аналогічну заяву зробив в ефірі телеканалу CNBC представник Hyundai Motor:

"Ми розуміємо, що Apple веде переговори з безліччю світових автовиробників, включно з Hyundai Motor. Оскільки обговорення знаходиться на початковій стадії, нічого ще не вирішено".

Згодом Hyundai відредагувала свою заяву, уточнивши, що переговори ведуться з низкою потенційних партнерів, але Apple при цьому не згадується.

"Ми отримуємо пропозиції про потенційне співробітництво від безлічі різних компаній, яких цікавить спільне виробництво електромобілів, але на цей час ніяких рішень ще не ухвалили", — йдеться в оновленому повідомленні.

За даними Bloomberg, на тлі новин про можливе виробництво електрокарів акції Hyundai подорожчали на 19%, а ринкова вартість автомобільної компанії зросла на 8 мільярдів доларів. Зазначається, що це є найбільшим стрибком з часів 1988 року. В Apple поки не коментують інформацію про спільний випуск електромобілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: