Поділитись:

З 8-го січня в супермаркетах заборонять продаж деяких товарів

Понеділок, 04 січня 2021, 17:12

З 8 січня до 25 січня, відповідно до рішення Кабміну, на всій території України забороняється торгівля будь-якими товарами, окрім продуктів харчування, лікарських засобів та виробів медичного призначення, засобів гігієни та зв’язку, а також кормів, ветеринарних препаратів, насіння, засобів захисту рослин. 

Про це пише Економічна правда з посиланням на інформацію Американської торговельної палати в Україні.

В Американські торговельній палаті в Україні наголосили, що йдеться, власне, не лише про повне закриття спеціалізованих магазинів. З 8 січня навіть в супермаркетах заборонять продавати значну частину товарів повсякденного вжитку: побутову хімію та інструменти, одяг, пресу, лампочки, батарейки, дитячі товари для навчання.

Для обмеження доступу відвідувачів до заборонених для реалізації товарів, згідно з рішенням уряду, супермаркети будуть вимушені закривати окремі відділи або забороняти продаж таких товарів безпосередньо при розрахунку на касі. 

"На думку компаній-членів палати, таке рішення не лише є прямим обмеженням прав споживачів у придбанні необхідної продукції, але й потенційно призводитиме до виникнення конфліктних ситуацій в магазинах", – йдеться у повідомленні. 

Через те, що споживач має рівний доступ до всіх товарів у торговельному заклад, обмеження продажу у палаті називають нелогічним та вказують на можливі додаткові збитки від такої норми та невдоволення споживачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів