Поділитись:

У Фінляндії повідомили про першу побічну реакцію на COVID-вакцину

Неділя, 03 січня 2021, 04:59

У Фінляднії заявили про першу побічну реакцію на вакцину від коронавірусу.

Про це пише "Укрінформ".

Фінська агенція з лікарських засобів Fimea отримала перший звіт про побічну реакцію на вакцину проти коронавірусу відтоді, як Фінляндія розпочала впровадження програми вакцинації 27 грудня.

Головний лікар агенції Мая Кауконен підтвердила, що звіт надійшов, але заявила, що не може розголошувати жодних деталей через конфіденційність пацієнта.

Однак Кауконен зазначила, що кількість повідомлень про алергічні або побічні реакції, швидше за все, збільшиться в міру розгортання програми вакцинації.

"Коли буде зафіксовано щонайменше п’ять таких повідомлень, ми розмістимо на нашому веб-сайті інформацію про тип реакцій, що відбулися", - сказала Кауконен.

Вакцинолог та старший лікар Фінського інституту охорони здоров'я та добробуту (THL) Ганна Ногинек, сказала Yle, що факт отримання повідомлення про побічну реакцію на нову вакцину не дивний, особливо на ранніх стадіях її використання.

На початковому етапі вакцинацію роблять медичним працівникам у п’яти найбільших медичних округах Фінляндії - Гельсінкі, Турку, Тампере, Куопіо та Оулу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів