Поділитись:

За підозрою у підготовці терактів на Новий рік у Туреччині затримали майже 300 людей

Неділя, 03 січня 2021, 03:44

У Туреччині розповіли про затримання понад 260 осіб, які нібито планували теракти у новорічний вечір на території Туреччини. 

Про це  пише "Європейська правда".

Спецоперація правоохоронців тривала з 20 грудня у 33 провінціях країни. Під час неї затримали 267 осіб, підозрюваних у "підтримці терористичних організацій, що зловживають релігією". 

Згідно з комюніке, серед затриманих - 106 громадян Туреччини та 161 громадянин інших країн. 

69 з іноземців передали міграційним органам для "необхідних адміністративних процедур щодо іноземних терористів, яких викрито у зв’язках із зонами конфлікту".

Громадянство яких країн мали затримані іноземці, не уточнюється. Не вказують і конкретні організації, у зв’язках з якими їх підозрюють. 

Повідомляють також, що у рамках спецоперації було вилучено три гвинтівки, три пістолети, 776 картриджів набоїв, близько двох кілограм нітрату амонію (аміачної селітри) та значну кількість цифрових матеріалів та документів. 

Нагадаємо, у новорічну ніч 2017 року невідомий у костюмі Санта-Клауса відкрив вогонь по відвідувачах популярного нічного клубу Стамбула. Тоді внаслідок нападу загинули 39 людей і 69 отримали поранення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів