Поділитись:

У США людям ввели намисне зіпсовані медпрацівником вакцини від COVID-19

Субота, 02 січня 2021, 02:54

Працівник однієї з лікарень у місті Ґрафтон американського штату Вісконсин навмисне зіпсував майже 600 доз вакцини від коронавірусу, які потім ввели 57 людям. Чому він так зробив – наразі невідомо, справу розслідує місцева поліція.

Про це повідомляє місцеве видання WKOW, афілійоване з ABC News, передає Громадське.

Ще 26 грудня шпиталь повідомив, що виявив близько 570 доз вакцини Moderna за межами холодильної камери, де вони мають зберігатися. Працівник, який побачив препарат, одразу повернув його в холодильник, після чого шпиталь почав внутрішнє розслідування.

Співробітник шпиталю, який витягнув вакцини, спершу заявив, що зробив це помилково, намагаючись знайти щось у холодильнику. Втім пізніше з’ясувалося, що він це зробив навмисне – причому принаймні двічі.

Через тривале перебування вакцини не в холодильнику вона, найімовірніше, зіпсувалася. Але до цього нею вже встигли щепити 57 людей. Решту з-понад 500 доз, що залишилися, шпиталь утилізував. За оцінками шпиталю, це завдало йому десь 8-11 тисяч доларів збитків.

Керівник шпиталю Ґрафтона Джеф Бар заявив, що зіпсована вакцина не повинна викликати проблем зі здоров’ям у вакцинованих. Вона лише буде менш дієвою або й узагалі не матиме ефекту. Наразі шпиталь намагається вирішити разом із Moderna і Управлінням із продовольства та медикаментів США, як діяти в ситуації, що склалася.

Працівника шпиталю, який навмисне витягнув препарат із холодильника, вже звільнили з посади. Розслідуванням наразі займаються правоохоронці. Вони затримали експрацівника шпиталю і готуються оголосити йому звинувачення.

Вакцину компанії Moderna схвалили для екстреного використання у США 18 грудня. Це друга після препарату Pfizer / BioNTech вакцина, яку зареєстрував американський регулятор. Вакцина Moderna може зберігатися за температури звичайного холодильника – 2-8 градусів Цельсія, тоді як препарат Pfizer / BioNTech потребує мінус 70 градусів Цельсія.

Утім саме остання першою завершила попередні дослідження ефективності й безпечності й була схвалена для екстреного використання, зокрема у Великій Британії, ЄС, Ізраїлі та низці інших країн. 31 грудня ВООЗ внесла препарат Pfizer/BioNTech до переліку медичних засобів для екстреного використання – це прискорить її затвердження й поширення у світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
20 березня 2024
19 березня 2024
17 березня 2024
08 березня 2024
07 березня 2024
03 березня 2024
29 лютого 2024
24 лютого 2024
22 лютого 2024