Поділитись:

На новорічні фотосесії приходять родинами: луцька фотографка розповіла про особливості зйомок

Субота, 02 січня 2021, 19:30
На новорічні фотосесії приходять родинами: луцька фотографка розповіла про особливості зйомок

Ми звикли все в житті фотографувати. Наші телефони переповнені зображеннями, на яких ми, діти, природа, місто. Багато зайвих і непотрібних фото, багато вдалих і зі змістом. Фото-спомини, фото-історії, фото-життя.

Проте не завжди наші фото є якісними та достатньо яскравими. Тому ми часто звертаємося по послуги до професійних фотографів. Бо вони вміють ловити емоції.

Як проходять фотосесії, зокрема й новорічні, розповіла «Конкуренту» луцька фотографка Юлія Портей. Дівчина вже три роки працює із сім’ями, фотографує родинні свята та творить їхню незабутню історію у фото.

Юлія ПортейЮлія Портей

– Як усе почалося?

– Я одразу сімейними фотосесіями зайнялася. Фотографувати почала саме взимку. То було, як вогонь, – моє. І дуже приємно, що одні й ті ж сім’ї приходять до мене щороку. На моїх очах ростуть їхні діти. Це прикольно.

– Які особливості роботи з дітьми?

На новорічні фотосесії приходять родинами: луцька фотографка розповіла про особливості зйомок

– Є два періоди, коли важко: коли в дітей ріжуться зуби і період 2-3 роки, коли дитина починає все пробувати. І є два типи батьків: іди пробуй все, пізнавай світ, а інші все забороняють. Деякі діти можуть витримати годину зйомки, деякі – пів, а дехто вже в дверях починає плакати. Дитині потрібно поїсти і виспатися. Якщо її розбудили, а вона ще й голодна, фотосесії не буде.

– А дорослі капризні?

На новорічні фотосесії приходять родинами: луцька фотографка розповіла про особливості зйомок

– Цього року було менше «капризних» фотосесій. Розумієте, коли люди на неї збираються, це забирає багато часу і нервів. Зазвичай все організовує мама і вона думає за всіх.

Пригадую фотосесію, на яку хлопець забув пакет зі своїм одягом. Дівчина нафарбувалася у студії, мала брати сукню на прокат. Це був такий скандал. Як мені відомо, ця пара розійшлася.

Буває, що хлопці роблять дівчатам пропозиції руки й серця просто під час фотосесії. Цього року були три такі новорічні фотосесії. І я фотографувала ці емоції.

– Як проходять новорічні фотосесії?

– Я помітила, що щороку це для більшої кількості людей стає традицією. Може не бути літньої, осінньої, а новорічна завжди буде. І приходять родинами: наприклад, мама, тато, доця і бабуся з дідусем. Приходять у новорічних шапках, светрах, шкарпетках. Зйомку доповнює декор, різні дрібнички, новорічна музика.

– Юлю, а коли починається сезон новорічних фотосесій?

– Цього року ми почали із середини жовтня. А літом у мене купували сертифікати на зимову фотосесію, бо у період свят студії піднімають плату за оренду.

– Розкажіть про фотосесію, яка запам’яталася найбільше.

– Прийшли до мене мама, тато, двійнята, сестра мами з чоловіком і маленьким хлопчиком. У мене було троє дітей однакового віку, четверо дорослих і лише година часу. Але настільки все класно і легко пройшло. Після цієї фотосесії ми стали хорошими знайомими. І це круто, коли після кількох фотосесій ти стаєш другом для сім’ї.

– Процес чи результат?

– Якщо буде поганий процес, то результат буде таким же.

– Стабільність чи прогрес?

– Стабільність.

– Санта Клаус чи Дід Мороз?

– Дід Мороз.

– Чай чи кава?

– Чай.

– Море чи гори?

– Море.

– Власний будинок чи квартира?

– Будинок.

– Пішки чи автівкою?

– Автівкою.

– Дзвінок чи повідомлення в месенджері?

– Дзвінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів