Поділитись:

У Польщі готують закон про спрощене працевлаштування іноземців

Четвер, 31 грудня 2020, 17:16

Міністерство розвитку, праці та технологій готує новий закон про працевлаштування іноземців. Зокрема, необхідно спростити процедури при працевлаштуванні громадян із країн, які не входять в Європейський Союз.

Про це сказала директорка Департаменту ринку праці в міністерстві Ева Фляшинська, – повідомляє Польське радіо.

Представниця установи наголошує, що Міністерство розвитку хоче задовольнити потреби роботодавців, адже саме вони скаржаться на трудомісткі та затяжні процедури.

«Ми хотіли б електронізувати ці процедури», – наголошує Ева Фляшинська.

Вона наголосила, що також важливо залучати іноземців працювати лише за тими професіями, які потрібні на польському ринку. Звідси, як нагадала, поправка до постанови від листопада цього року, згідно з якою іноземцям із третіх країн було дозволено працювати за професіями лікарів, медсестер та акушерок без дозволів.

«До пандемії іноземці з третіх країн, переважно з України, працювали особливо в сільському господарстві, будівництві та різних видах послуг – в готельному бізнесі та гастрономії. Там був дефіцит наших працівників. Тепер це може змінитися, зважаючи, наприклад, на те, що готельна індустрія та сектор гастрономії особливо постраждали від пандемії коронавірусу», – вказала директорка Департаменту ринку праці у відомстві Ева Фляшинська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів