Поділитись:

На скільки збільшились в Україні пенсійні виплати

Четвер, 31 грудня 2020, 07:04
На скільки збільшились в Україні пенсійні виплати

Впродовж 2020 року розмір середньої пенсії в Україні збільшився майже на 400 гривень.

У Міністерстві соціальної політики повідомили, що середня пенсія в Україні становить понад 3400 гривень та зросла майже на 400 гривень за рік, - пише "Суспільне".

"На початок року у нас 4 мільйони пенсіонерів отримували пенсії нижче 2000 гривень, а зараз таких людей 1,8 мільйона. Тобто для 2,2 мільйонів людей ми вивели пенсії понад цю ганебну межу", - зазначила міністерка соціальної політики Марина Лазебна і додала, що доплати та підвищення отримали понад 10 мільйонів людей.

У Мінсоцполітики додали, що цього року для 8,4 мільйона пенсіонерів провели індексацію пенсій на 11%, середній розмір підвищення склав 260 гривень. Для 1,5 мільйона пенсіонерів, старших за 80 років, пенсії підвищили на 500 гривень. Також для пенсіонерів, що працюють, було проведено автоматичний перерахунок і середній розмір підвищення становив 171 гривню.

Лазебна також розповіла, що Мінсоцполітики розробило законопроєкти та подало пропозиції до зареєстрованих законопроєктів, які дадуть змогу забезпечити ефективну роботу всіх трьох рівнів пенсійної системи України, поновити справедливість з індексацією пенсій та вирішити проблеми з пенсійним забезпеченням осіб, які потребують окремої уваги, зокрема призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність, та подібні питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів