Поділитись:

Зеленський втрачає, Бойко додає: свіжий президентський рейтинг

Середа, 30 грудня 2020, 16:11
Зеленський втрачає, Бойко додає: свіжий президентський рейтинг

Якби найближчої неділі відбувалися вибори  президента, 53,3 % респондентів обов’язково взяли б участь у голосуванні, ще 19,7 % не впевнені, але скоріше проголосували б на виборах. Чинний глава держави Володимир Зеленський продовжує лідирувати у президентському рейтингу, але його підтримка падає. 

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 17-23 грудня. 

Респондентам показували два можливі списки кандидатів на посаду президента.

№1

Зеленський втрачає, Бойко додає: свіжий президентський рейтинг

Якби у президентських виборах брали участь ці кандидати, тоді зараз найбільшу підтримку отримав би Зеленський (його готові підтримати 27 % серед респондентів, які визначилися зі своїм вибором). Друге-третє місця ділять Бойко (14,7 %) іПорошенко (13,7 %). Далі йдуть Медведчук (8,7 %), Тимошенко (7,5 %), Ляшко (6,3 %), Гройсман (5,5 %), Притула (4,1 %), Разумков (3,4 %). Інші кандидати мають нижчу підтримку.

№2 

Зеленський втрачає, Бойко додає: свіжий президентський рейтинг

У цьому випадку також найбільш підтримку має Зеленський, якого підтримали б 27,7 % респондентів, які визначилися з вибором. На другому місці – Бойко (20,8 %), на третьому – Порошенко (14,2 %). Далі йдуть Тимошенко (7,3 %), Смешко (6,5 %), Ляшко (6,2 %), Гройсман (6 %), Притула (3,8 %). Інші кандидати мають нижчу підтримку.

Довідково: 

З 17 до 23 грудня 2020 року Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки. Методом особистого інтерв’ю з використанням планшетів (САРІ) опитано 1200 респондентів, що мешкають у 85 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за 3-х ступеневою стохастичною вибіркою з квотним відбором на останньому ступені, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9 % – для показників, близьких до 50 %, 2,5 % – для показників, близьких до 25 %, 1,9 % – для показників, близьких до 12 %, 1,3 % – для показників, близьких до 5 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів