Поділитись:

В Іспанії реєструватимуть тих, хто відмовляється від вакцини проти COVID-19

Середа, 30 грудня 2020, 03:16

В Іспанії створять реєстр людей, які добровільно відмовилися зробити щеплення від COVID-19. Цей список не буде доступним для громадськості та роботодавців.

Про це розповів міністр охорони здоров'я Іспанії Сальвадор Ілла, -  пише "Громадське".

Міністр наголосив, що реєстр не буде оприлюднено — його лише планують передати іншим країнам Європейського Союзу.

«Що буде зроблено — це реєстр, який буде передаватися нашим європейським партнерам... тих людей, яким її (вакцину — ред.) запропонували, й вони просто відмовилися», — сказав Ілла.

За його словами, реєстр створять для того, щоб знати, що в системі охорони здоров'я не було помилок, які не давали цій людині можливості зробити щеплення.

Ілла наголосив, що вважає хибним рішення людей не робити щеплення від COVID-19, хоч і визнає їхнє право на це: «Ми намагаємося розвіяти сумніви. Вакцинація рятує життя, це вихід із цієї пандемії».

Нагадаємо, наразі для щеплень у Європейському Союзі використовують препарати від Pfizer і BioNTech. Цю вакцину 21 грудня схвалила Європейська комісія.

Третя фаза випробувань препарату показала, що ця вакцина ефективна в різних вікових, статевих, расових та етнічних групах. Наприклад, у літніх людей від 65 років ефективність становила понад 94%. В учасників майже не було побічних ефектів на препарат: у 3,8% добровольців з'являлася втома, а у 2% — головний біль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів