Поділитись:

У МОЗ розповіли, кого безкоштовно вакцинують від коронавірусу

Субота, 05 грудня 2020, 13:14
У МОЗ розповіли, кого безкоштовно вакцинують від коронавірусу

фото ілюстративне

У Міністерстві охорони здоров'я України запевняють, що уряд зможе безкоштовно вакцинувати від коронавірусу людей із "груп ризику".

Про це сказав очільник МОЗ Максим Степанов, – повідомляє DW.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що уряд планує забезпечити безкоштовну вакцинацію від коронавірусу людей, які належать до "груп ризику".

"Я впевнений, що хоча б ті "групи ризику", які ми визначили в країні, ми повинні обов'язково в першу чергу почати вакцинувати. І зрозуміло, що це за професійною ознакою – медичні працівники, освітяни – і група ризику – літні люди і ті, хто має захворювання", – сказав Степанов під час програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Міністр додав, що сам теж планує вакцинуватися.

"Я, слава Богу, поки не належу до "групи ризику" в першу чергу. По-перше, я перехворів... Моє завдання, щоб ми вакцинували насамперед тих людей, які цього потребують. Але я буду (вакцинуватися, – ред.)", – зазначив Степанов.

При цьому урядовець згадав нещодавнє опитування щодо того, чи погодилися б українці вакцинуватися від коронавірусу. Згідно з його результатами, 55 відсотків українців готові зробити щеплення від коронавірусу, якщо вакцинація буде безкоштовною, тоді як 40 відсотків – ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів