Поділитись:

"Старшокласники зможуть самостійно обирати предмети", - Шкарлет

Середа, 30 грудня 2020, 06:21

Українські старшокласники зможуть самостійно обирати предмети для вивчення.

Про це  розповів міністр освіти Сергій Шкарлет, -  йдеться на Освіта.ua.

За його словами, наразі Міністерство освіти формує старшу профільну школу.

«І не тільки в школі, але і в профтехучилищах буде профілізація, вони будуть існувати як професійні ліцеї. Якщо ми хочемо, щоб з нашою освітою рахувалися в світі, щоб наша освіта була зрозумілою, ми не повинні відставати від загальносвітової концепції. І будуть акценти за предметами з 10 по 12 клас», - сказав міністр.

Він також повідомив, що обов'язковим предметом в профільній школі буде українська мова та література. Інші предмети школярі зможуть обирати самостійно, в залежності від власних здібностей.

«Українська мова та література - те, що формує національний етнос, має бути обов'язковим у будь-якій країні. Це елемент самовизначення нас як українців. Я б і математику залишив як обов'язковий предмет — вона систематизує мислення, формує логіку. А далі вже все залежить від здібностей. Хоча є люди, які не схильні до математики, але можна програму побудувати так, щоб і таким учням було комфортно. Рахувати й писати все одно всім потрібно вміти. Хоча б для того, щоб калорії підраховувати», - сказав Сергій Шкарлет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів