Поділитись:

За яких умов запровадять платне ЗНО

П'ятниця, 11 грудня 2020, 05:25
За яких умов запровадять платне ЗНО

У Міністерстві освіти і науки підтвердили інформацію про  запровадження складання ЗНО на платній основі, проте це нововведення стосуватимуться лише понаднормових предметів.

Про це інформує " Суспільне".

"В проєкті наказу "Про затвердження Змін до Порядку проведення ЗНО результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти" справді передбачено запровадження можливості складати ЗНО коштом фізичних або юридичних осіб, однак ця норма тільки розширить можливості здобувачів освіти, оскільки дозволить складати понаднормову кількість предметів ЗНО", – розповіли в Міносвіти.

Як пояснили в установі, якби ця норма вже була чинною вже у 2020 році, то учасники ЗНО, які обирали 4 предмети, складали б їх коштом держави, а ще 7 могли б скласти понаднормово за власні кошти.

Також у міністерстві додали, що з огляду на комплексність питання про надання платних послуг бюджетними установами брати участь у платному ЗНО учасники зможуть не раніше 2022 року.

Окрім того, в Міносвіти зазначили, що оплата проходження ЗНО з понаднормової кількості навчальних предметів передбачена чинним Законом "Про повну загальну середню освіту", де у п. 7 статті 47 зазначено, що особа має право пройти зовнішнє незалежне оцінювання понад встановлену кількість навчальних предметів коштом фізичних і юридичних осіб у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів