Поділитись:

У Луцьку на Теремнівській хочуть збудувати стадіон

Вівторок, 29 грудня 2020, 12:41
У Луцьку на Теремнівській хочуть збудувати стадіон

У Луцьку на вулиці Теремнівській планують вдихнути нове життя у футбольне поле, яке там знаходиться ще з радянських часів. 

Про це йшлося у вівторок, 29 грудня, під час сесійного засідання Луцькради. 

Так, на розгляд винесли питання про надання "Луцькводоканалу" відповідної земельної ділянки для будівництва та обслуговування спортивного комплексу. Депутат фракції "СВІДОМІ" Андрій Лучик поцікавився, звідки у підприємства кошти для будівництва стадіону. 

Андрій ЛучикАндрій Лучик

Директор КП “Луцькводоканал” Віктор Гуменюк зазначив, що ділянка на Теремнівській завжди була під великим стадіоном. Щоправда за останні 20 років він почав перебувати у захаращеному стані, попри відсутність у місті відкритих футбольних полів. 

"Ми ініціювали, оскільки на підприємство покладено ряд соціальних та оздоровчих функцій. Ми маємо власну команду, яка тривалий час брала участь у всіх українських змаганнях серед водоканалів. Також ми вбачаємо можливість відновлення цього футбольного поля через різні механізми, враховуючи цільові фонди. Це дозволить залучити і державні кошти, і активних громадян, і спонсорів", – сказав Гуменюк. 

Своєю чергою Лучик уточнив, чи не з'явиться там через кілька років багатоповерхова забудова. Гуменюк відповів, що ні, оскільки цільове призначення – під стадіон.

"Ця територія вже двічі потрапляла у бюджет участі, перемагала. Це свідчить про те, що є попит на відкриті поля у суспільства. Потребують цього і ті футбольні клуби, які тренують дітей", – сказав він.  

Очільник підприємства додав, що заплановано висадження газону, будівництво приміщення для роздягалень та зведення трибун. Натомість міський голова Ігор Поліщук доручив керівнику на наступне сесійне засідання підготувати для депутатів інформацію щодо проєкту. 

"Беріть в команду капітаном чи головним тренером Миколу Дендіберіна та перемагайте", – резюмував він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із нетрів в еліту: історія успіху футзального клубу «Любарт»

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів