Поділитись:

У Луцьку на базі "Ласки" хочуть створити притулок для тварин

Четвер, 24 грудня 2020, 16:51
У Луцьку на базі

У Луцьку хочуть створити притулок для тварин.

Петицію на сайті Єдиної системи місцевих петиції зареєструвала Олена Хомич 24 грудня 2020 року.

Зі слів авторки, на вулицях Луцька є багато безпритульних котів і собак, і прилаштувати їх усіх неможливо.

"Комусь вони заважають і хтось вбиває їх, хтось їх боїться, а небайдужі люди постійно хвилюються, щоб тваринам не нашкодили, адже вони не винні, що так живуть. У місті потрібен притулок для тварин, в якому вони зможуть утримуватись, тоді на вулицях... стане менше тварин, і у всіх буде душевний спокій", – зазначає лучанка.

Відомо, що КП "Ласка", яке опікується тваринами, не є притулком. Проте, пропонує Олена Хомич, можна на його основі створити притулок, звезти туди відловлених тварин, аби вони чекали там подальшого прилаштування.

"У притулках вуличні тварини живуть, лікуються та стерилізуються, їх годують та шукають нових власників. Замість негуманного вбивства кошенят чи цуценят, люди матимуть змогу приносити їх до притулку, де ті виживуть та знайдуть нових хазяїв", – йдеться в петиції.

А спонсори чи небайдужі люди, які захочуть допомогти матеріально утримувати тварин, будуть знати, куди звертатися.

"У Європі ця проблема давно вирішена, там усюди є подібні притулки, а також у деяких країнах введений податок на благодійність, у тому числі утримання зоозахисних організацій; існують великі штрафи за жорстоке поводження з тваринами. Я не закликаю вас вводити податки чи штрафи, бо це виходить за межі компетенції міської влади, однак створення притулку залежить саме від міськради", – зазначає авторка петиції.

Нагадаємо: аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
14 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024