Поділитись:

Луцькому зоопарку подарували левицю Лану (фото)

Четвер, 24 грудня 2020, 10:05
Луцькому зоопарку подарували левицю Лану (фото)

П’ятимісячна левичка Лана з листопада мешкає у Луцькому зоопарку. Щоправда, нині вона на карантині, як зазвичай новоприбулі. Однак, як і усі дітлахи, уже чудово адаптувалася до нових умов та взаємодіє з годувальниками, підлаштовуючись під їхні правила поведінки.

Про це повідомили на сторінці зоопарку у фейсбуці. 

«Кицю» нам подарували. Вибрали саме Луцький зоопарк, бо читали і чули, що тут підопічним забезпечують гарні умови проживання. Дарувальник – не з Волині, тож він сам приїхав сюди і найперше прийшов до нас як відвідувач, аби на власні очі переконатися у тому, що тваринкам у нас комфортно. Левичка народилася у серпні, має паспорт. Попередньому власнику її подарували. На щастя, він за якийсь час зрозумів, що не знає усіх тонкощів вигодовування таких тварин і не впорається із доглядом за хоч і маленьким, однак хижаком. І вже до пошуку постійного житла для своєї улюблениці він підійшов вкрай відповідально – тому левичка переїхала до нас», – пояснили в адміністрації зоопарку. 

У зоопарку мешкають давно леви Нік і Даша. Так от, самиця доволі агресивно реагує на спроби самця рикнути на малу, в такий спосіб захищаючи Лану. Наразі маля і дорослі особини мешкають в окремих сусідніх вольєрах. Однак у зоопарку впевнені, що коли левичка підросте, її вдасться «подружити» зі старожилами, адже леви живуть у дикій природі групами – прайдами. Щоправда, розводити цих тварин у Луцьку не будуть – Лану стерилізують.

Луцькому зоопарку подарували левицю Лану (фото)Луцькому зоопарку подарували левицю Лану (фото)Луцькому зоопарку подарували левицю Лану (фото)Луцькому зоопарку подарували левицю Лану (фото)Луцькому зоопарку подарували левицю Лану (фото)

Побачити малечу відвідувачі зможуть навесні. Бо наразі вона мешкатиме в закритому вольєрі, а заходити туди не дозволяють карантинні обмеження для роботи таких закладів через коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів