Поділитись:

120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)

Середа, 23 грудня 2020, 18:12
120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)

Традиційно в кінці кожного року спортивний клуб «Воїн» підбиває підсумки.

У 2020 році, зважаючи на карантинні обмеження, деякі змагання були скасовані, але вихованцям клубу вдалося здобути 120 золотих, 85 срібних, 104 бронзових медалей на різних чемпіонатах та турнірах обласного та всеукраїнського рівнів, – повідомили на сторінці спортклубу у фейсбуці. 

Рік, що минає, розпочався із приємних подій для волинського спорту. Адже на підсумкових зборах Федерації змішаних єдиноборств ММА у Києві волинський підрозділ став найкращим в Україні за показниками та вагомим внеском у розвиток ММА.

«Ми стали кращими, бо працюємо однією командою! Це нагорода кожного, хто причетний до волинської Федерації ММА, хто підтримує та фінансує розвиток змішаних єдиноборств та наших спортсменів», – сказав тоді президент Федерації ММА у Волинській області та президент СК «Воїн» Михайло Смолка.

Крім того, Михайла Смолку обрали віцепрезидентом Федерації змішаних єдиноборств України з питань дитячо-юнацького та молодіжного спорту.

2020-й був особливим ще й тому, що спортивна родина «Воїна» стала більшою. З ініціативи ГО «Молодіжний альянс» та за сприяння Федерації ММА у Волинській області та особисто її президента Михайла Смолки у Ківерцях запрацював зал, де дітей та дорослих тренує майстер спорту з ММА, перший волинський чемпіон з ММА Олексій Бондаренко.

Загалом впродовж року «воїни» взяли участь у майже двох десятках різних змагань. Так, на чемпіонаті Волині з ММА 16 «воїнів» здобули титул чемпіонів області, серед них – двоє дівчат. На чемпіонаті України з бойового самбо серед юніорів волинські спортсмени 2004-2005 років народження посіли І командне місце.

«Воїн» Вадим Ковальський підкорив Міжнародний турнір Empire Gold Fight (м. Маріуполь), зайнявши І місце. А Іван Пасич став володарем гран-прі на Фестивалі бойових мистецтв Madabattle (м. Харків).

Також на Кубку Заходу зі змішаних єдиноборств ММА «воїни» додали до скарбнички своїх перемог 9 золотих медалей.

Звісно, жодні змагання не принесуть результатів без належних тренувань. Це добре розуміють і керівництво клуб «Воїн», і його тренери. Саме тому «воїни» напередодні важливих поєдинків їздили на тренувальні збори. Прийоми боротьби відточували у клубі єдиноборств «Динамо» (м. Київ) – у Заслуженого тренера України Вадима Коритного; у клубі «Легіон» (м. Долинська Кіровоградської області), тренер Олександр Коренков; спарингувалися у клубі «Аккерман 7.62» в Білгород-Дністровському. Ударну техніку відпрацьовували у луцькому клубу ANT на семінарах з тайського боксу під керівництвом чемпіона Європи Валерія Абраменка, білоруського тренера Юрія Булата. І діти, і дорослі побували також на тренувальних зборах у криворізькому клубі «БАРС», де тренувались з кращими представниками кікбоксингу – Сергієм Адамчуком, Орфаном Сананзаде, під пильним керівництвом Заслуженого тренера України Володимира Коржака.

Спортсмени "Воїна" не лише тренувалися, а й відпочивали. У серпні завдяки спонсорській допомозі вони побували на морі – в Курортному Одеської області.

А ще 2020-й був щедрим для «воїнів» у їхній спортивній майстерності. Олексій Бондаренко став майстером спорту України з бойового самбо. Максим Бухалюк – майстром спорту України міжнародного класу з бойового самбо. Артур Лихач – майстром спорту України з козацького двобою. Солтан Велієв – майстром спорту з панкратіону.

Стас Святченко, Іван Пасич отримали звання кандидатів у майстри спорту зі змішаних єдиноборств ММА.

КМСами з бойового самбо стали «воїни» Сидорук Василь, Гуславський Андрій, Лабудяк Богдан, Михальчук Денис, Волошенюк Віталій, Пасич Юрій та Ковальський Вадим.

Олексій Бондаренко та Іван Мельничук стали кваліфікованими суддями Федерації змішаних єдиноборств України, а Солтан Велієв – тренером І категорії з грепплінгу.

Під кінець 2020 року Національна збірна України з ММА оприлюднила список спортсменів, які увійшли до її складу на 2021 рік. Серед них – семеро воїнів: Місюк Андрій, Велієв Солтан, Ковальський Вадим, Лабудяк Богдан, Пасич Іван, Пасич Юрій та Чайковський Максим.

120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)120 золотих і 85 срібних медалей: луцький «Воїн» підсумував здобутки року (фото)

Досягнення «воїнів» – результат злагодженої співпраці керівництва клубу, меценатів, тренерського складу та інтенсивних тренувань спортсменів.  Також жодна перемога «воїнів» не відбулася, якби не фінансова підтримка меценатів клубу: президента Федерації ММА України у Волинській області, президента клубу «Воїн» Михайла Смолки та віцепрезидентів клубу – Олександра Редька, Олега Тарасюка та Ігоря Дудніського, а також якби не титанічні зусилля тренерського колективу: Андрія Зінчука, Дмитра Василенка, Юрія Башука, Солтана Велієва та Олексія Бондаренка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів