Поділитись:

Ізраїль закриває кордони для іноземців через мутацію коронавірусу

Вівторок, 22 грудня 2020, 05:53

Ізраїльський уряд закриває кордони країни  з 23 грудня  для іноземців і вводить для ізраїльтян, які повертаються додому, обов'язковий карантин у спеціальних центрах.

Причиною називають мутацію коронавірусу в Британії, - пише "Укрінформ".

Як зазначається, за результатами засідання комісії міністрів по боротьбі з коронавірусом було прийнято рішення негайно заборонити в'їзд для іноземців з усіх країн до Ізраїлю.

Крім цього, з 14:00 середи, 23 грудня, ізраїльтяни, які повертаються з усіх країн, будуть зобов'язані пройти карантин у готелях терміном на 10 днів і двічі здати аналіз на коронавірус, або 14 днів без аналізів.

Ті, хто повертаються з-за кордону, протягом найближчих 48 годин (за винятком Великої Британії, Південної Африки та Данії) будуть зобов'язані перебувати на домашньому карантині з проведенням протягом 48 годин аналізу за місцем проживання за допомогою «Канфей-хаїль».

До прийняття іншого рішення, особи, які повернулися з-за кордону, у яких буде виявлено коронавірус, будуть зобов'язані перебувати на карантині в лікарняних готелях.

Це рішення діє протягом 10 днів з можливістю продовження і негайно вноситься на затвердження комісії Кнесету з питань законодавства.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що в країні підтверджено новий генетично мутований варіант коронавірусу, який може бути на 70% більш заразним. Британський уряд посилив карантин у Лондоні та на південному сході Англії.

На Різдво жителям цих регіонів буде заборонено зустрічатися з друзями та родичами, будуть зачинені непродовольчі магазини, спортзали й перукарні. Англійцям рекомендують без крайньої потреби не залишати домівки й утриматися від поїздок.

Зокрема,  заборону на польоти до Великої Британії оголосили Нідерланди, Бельгія, Австрія, Франція, Італія, Латвія, Литва, Естонія, Болгарія, Швейцарія, Чехія, Швеція, Німеччина, Ірландія, Канада, Туреччина, Ізраїль, Іран, Саудівська Аравія, Сальвадор, Колумбія, а також Польща, Хорватія, Фінляндія і Гонконг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів