У водосховище на Волині запустили понад дві тонни риби (фото)

П'ятниця, 18 грудня 2020, 09:51

До Кричевичівського водосховища Ковельського району вселили понад 2 тонни цінних видів риб.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

17 грудня до Кричевичівського водосховища в межах с. Кричевичі Ковельського району запустили понад 2 тонни цінних видів риб. 

До водосховища вселили 2505 кг чотириліток та дволіток риби: 3110 екз. (1500 кг) товстолоба, 350 екз. (875 кг) коропа, 260 екз. (130 кг) білого амура. Вага одного екземпляра становила від 500 до 2500 грамів.

Контроль за проведенням робіт здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Також у заході взяли участь представники Державної екологічної інспекції у Волинській області, Кричевичівської та Колодяжненської сільських рад та громадської організації «Риболовний клуб «Кричевичі».

«Зариблення відбувається з метою збільшення видового різноманіття біоресурсів водних об’єктів області. Крім того, товстолобик та білий амур є природними біомеліораторами. Вони покращують якість води та запобігають її цвітінню у весняно-літній період», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Управління Держрибагентства у Волинській області закликає громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях зариблення. Якщо ви помітили порушення правил рибальства, просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: