Поділитись:

З карасями в сітці: на Мар’янівському водосховищі зловили браконьєрів

Середа, 09 грудня 2020, 17:41
З карасями в сітці: на Мар’янівському водосховищі зловили браконьєрів

У період з 30 листопада до 7 грудня 2020 року на Волині зафіксували 14 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це повідомляє пресслужба Волинського рибоохоронного патруля.

Зокрема, за тиждень склали шість протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП, п’ять – за ч. 4 ст. 85 КУпАП та один – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Оформили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 306 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 544 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 10 кг водних біоресурсів. Також вилучено п’ять од. заборонених знарядь лову та ще шість од. – за актами безгосподарського майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Так, 3 грудня двоє громадян ловили рибу знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. Вони встигли виловити 32 карасів сріблястих, завдавши збитків на 544 грн. Інцидент стався на Мар’янівському водосховищі, поблизу с. Цегів Луцького району.

На осіб склали адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучили.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360-78-40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
Надрукувати
мітки:
коментарів