У Луцьку відкрили зворушливу виставку про життя патрульних (фото)

Четвер, 17 грудня 2020, 11:45

До п'ятої річниці роботи патрульної поліції у Луцьку презентували зворушливий фотопроект. 

Роботи фотографа Макса Тарківського показують луцьких поліцейських за їх буденними заняттями. Презентація виставки відбулася у арт-просторі "Коридор", що у "Промені" зранку у четвер, 17 грудня. 

На світлинах працівники патрульної поліції показані у звичній обстановці поза роботою. Хтось вишиває, дехто гуляє з собакою, хтось розважається на спортивному майданчику. Серед них є музиканти і спортсмени. А їх здобутки поза роботою, без сумніву, варті уваги. 

Так, один із луцьких поліцейських професійно займається джиу-джитсу. Ще один віртуозно грає на баяні. А тендітна дівчина, яка скромно проводить час за настільними іграми зі своєю колегою, якось врятувала від самогубства лучанина, і затримала водія, що скоїв смертельну аварію та втік з місця події. 

Автор фотографій Макс Тарківський каже, що працювати з поліцейськими йому було дуже приємно. 

"Всі вони молоді, усміхнені. Коли ми їхали на зйомки, і вони бачили по дорозі, що щось трапилося, постійно зупинялися і пропонували допомогу. Це дуже приємно. Ще мене дуже вразило, як швидко вони "перемикаються". Бо ж зазвичай до поліцейських приходять не з гарними новинами. Але ось дзвінок із дому – і це вже не патрульна, а турботлива мама, яка посміхнеться і підтримає", – захоплено розповідає фотограф. 

Очільник луцьких патрульних Андрій Крутень і собі захоплюється колегами. Каже, що поза роботою всі вони хороші люди. Але разом їх об'єднує служіння народу України. 

Виставку фотографій можна буде подивитися протягом тижня. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: