Поділитись:

Apple зобов'язала творців додатків повідомляти, які дані вони збирають

Середа, 16 грудня 2020, 04:10
Apple зобов'язала творців додатків повідомляти, які дані вони збирають

Додатки у всіх магазинах компанії Apple тепер повинні будуть показувати набагато детальнішу інформацію про те, які дані вони збирають і для чого вони використовуються.

Як пише Суспільне з посиланням на BBC, з 14 грудня розробники повинні показувати, яку інформацію вони збирають із зазначенням того, що використовується для відстеження користувачів. При цьому Apple заявила, що не намагається змінити бізнес-моделі видавців.

За заявою компанії, розташування і контактна інформація є двома прикладами даних, які розробники додатків можуть використовувати для відстеження користувачів та їхніх дій. Ця інформація буде завжди відображатися вгорі, оскільки "представляє найбільший інтерес для користувачів".

Інші дані, такі як здоров'я і фізична форма, фінансова інформація та історія пошуку можуть бути безпосередньо пов'язані з фізичною особою. Додатки також повинні будуть вказати, чи збирають вони дані з інших додатків і сайтів, які відвідав користувач, для орієнтування реклами, і якими даними вони діляться з третіми сторонами, такими як рекламні мережі. Таким чином, якщо користувачеві незручно працювати з даними в додатку, він не зможе відмовитися від умов, але може вирішити не завантажувати його.

Apple заявила, що сподівається, що нове правило "зосередить увагу" як розробників, так і споживачів, і додала, що буде проводити вибіркові перевірки, щоб гарантувати чесніть видавців додатків у своєму магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
20 квітня 2024
25 березня 2024
22 березня 2024
19 березня 2024
15 березня 2024
06 березня 2024
05 березня 2024
29 лютого 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024