Поділитись:

На Волині за рік вилучили та знищили 1066 вибухонебезпечних предметів

Вівторок, 15 грудня 2020, 17:27
На Волині за рік вилучили та знищили 1066 вибухонебезпечних предметів

Піротехніки ДСНС Волині постійно проводять роботи щодо обстеження території краю, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Зокрема, у вівторок, 15 грудня, група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення шляхом контрольованого підриву знищила артилерійський снаряд калібром 152 мл часів Другої Світової війни. Напередодні небезпечну знахідку виявив чоловік під час оборювання поля поблизу села Омельне Ківерцівського району, повідомили на сайті УДСНС України у Волинській області.

Загалом, з початку року піротехніки ДСНС Волині вилучили та знищили 1 тисячу 66 вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники звертаються до волинян з проханням в разі виявлення вибухонебезпечних предметів дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів