Поділитись:

Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)

Вівторок, 15 грудня 2020, 16:10
Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)

У Луцьку на території ТОВ «Грандтермінал» відбулися комплексні тактико-спецільні навчання з  організації ліквідації надзвичайних ситуацій, пов’язаних з вибухами та пожежами на підприємствах, які зберігають і переробляють нафтопродукти. 

Навчання відбулися у вівторок, 15 грудня, повідомили на сайті УДСНС України у Волинській області.

За легендою навчань, внаслідок порушення технологічного процесу при заповненні бензином зайнявся один з резервуарів об’ємом 1 000 кубічних метрів, утворилася загроза поширенню полум'я на сусідні резервуари.

Охорона об’єкту виявила загоряння та миттєво повідомила пожежно-рятувальну службу. На місце події прибули надзвичайники, розгорнув роботу штаб з ліквідації надзвичайної події.  

Після проведення розвідки та оцінки ситуації, рятувальники встановили пожежні автоцистерни на вододжерела, проклали рукавні лінії та подали на охолодження палаючого та сусідніх резервуарів потужні водяні стволи. За допомогою пожежної автодрабини вогнеборці забезпечили подачу повітряно-механічної піни на дах палаючого резервуару та успішно провели пінну атаку. Вогнеборцям вдалося запобігти вибуху сусідніх резервуарів та розлиттю нафтопродуктів.

Умовна пожежа ліквідована. Для її гасіння було задіяно 5 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки, а також 17 бійців особового складу.

Заступник начальника Управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Віктор Милостивий зазначив, що загальна мета, яка ставилася перед рятувальниками та адміністрацією об’єкта, була досягнута. Такі спільні навчання є надзвичайно важливими, адже набутий досвід є гарантом успішних дій у випадку виникнення справжньої пожежі.

Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)Рятувальники залили водою і піною нафтобазу у Луцьку (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів