Поділитись:

Волиняни сплатили за землю 409,6 мільйона гривень

Понеділок, 14 грудня 2020, 16:51
Волиняни сплатили за землю 409,6 мільйона гривень

Громади Волині отримали в розпорядження понад 400 мільйонів гривень плати за землю.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

Протягом одинадцяти місяців 2020 року місцеві бюджети Волині отримали в розпорядження 409,6 мільйона гривень плати за землю. Це на 2,1 відсотка
перевищує аналогічні надходження торік.

Позитивна динаміка надходжень з плати за землю має місце серед платників-юридичних осіб та фізичних осіб-платників земельного податку.

«Можна впевнено стверджувати, що громади отримали в розпорядження належні кошти від оподаткування землі як одного з основних джерел наповнення бюджету. Однак керівники місцевого самоврядування і надалі повинні максимально контролювати використання земельних угідь з тим, щоб не допустити бюджетних втрат. Лише впорядкування земельних відносин дозволяє стабільно залучати плату за землю до бюджету», – наголошує начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що завершення фінансового року – гарна нагода проаналізувати фактичні надходження від плати за землю та спланувати можливі резерви бюджетних находжень у майбутньому році.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують кожному лідеру органів місцевої влади проводити належну роз’яснювальну роботу серед мешканців громад-платників земельного податку. Фізичні особи-власники землі та землекористувачі зобов’язані перерахувати до бюджету земельний податок у визначені законом терміни. Несплата земельного податку своїм наслідком матиме формування податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені.

Отож, якщо ви – власник земельної ділянки, але з певних причин не отримали повідомлення від ДПС про нараховану суму земельного податку чи інформація у повідомленні містить неточності, варто провести звірку з податковою службою. Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі. Зокрема, отримати консультації щодо підстав нарахування майнових податків та провести звірку можна за місцем вашої податкової адреси за номерами телефонів, що вказані у посиланні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів