На Волині затримали автомобіль, навантажений незаконно зрубаним дубом (фото)

Неділя, 13 грудня 2020, 08:10

12 грудня працівники державної лісової охорони ДП «Цуманське лісове господарство» разом із поліцією затримали автомобіль, навантажений деревиною дуба без належних документів.

Встановлено, що самовільну порубку жителі Ківерцівського р-ну здійснили у лісовому масиві Горинського лісництва ДП «Цуманське лісове господарство». При звалюванні пошкодили ще три дерева. В результаті нанесено значну шкоду, за що передбачена кримінальна відповідальність, – інформує ГУ НП у Волинській області. 

Автомобіль затримали та помістили на штрафмайданчик Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області. Деревину вилучено. Наразі проводяться слідчі дії.

Варто зазначити, що саме цей автомобіль раніше фігурував у справах щодо незаконного перевезення деревини цінної породи. А затримані лісопорушники неодноразово потрапляли у поле зору лісової охорони через подібні факти. Зокрема, один із автомобілів із цими ж лісопорушниками був помічені працівниками лісової охорони при самовільній порубці на території заповідного урочища «Папики», що у Звірівському лісництві ДП «ЛМГ «Звірівське».    

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: