Під містом у Мексиці знайшли вежу ацтеків з людських черепів (фото)

Неділя, 13 грудня 2020, 03:23

Археологи знайшли нові частини ацтекської вежі з людських черепів під Мехіко. Дослідники датують рештки 1400 роком.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на The Guardian, дослідники розкопали фасад і східну сторону вежі, а також 119 людських черепів чоловіків, жінок і дітей.

Вперше фахівці Національного інституту антропології та історії Мексики виявили вежу ацтеків з черепів у 2017 році. Згідно з переказами та легендами, у вежі ацтеки збирали черепи полеглих воїнів противника, однак вчені були шоковані тим, що знайшли черепи, які належали як жінкам, так і дітям.

"Хоча ми не можемо сказати, скільки з цих людей були воїнами, можливо, деякі з них були полоненими, призначеними для жертовних церемоній", – сказав археолог Рауль Баррера.

Вежу з 676 черепів виявили біля стародавнього храму Темпл Майор, також відомого як піраміда Уїцилопочтлі – верховного бога ацтеків, який за повір'ями вимагав регулярних жертвоприношень вимагав для відновлення своїх сили для битви з темрявою. Колона з черепів, за описами конкістадора Андреса де ла Тапії, мала досягати 60 метрів заввишки. Вона знаходилася в одній з прибудов храму.

ДовідкаАцтеки – це індіанці, які проживали в центральній Мексиці. Їх культура переповнена міфологією. Жертвопринесення також були частиною культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: