Поділитись:

В Ірані блогерку-двійника Анджеліни Джолі ув'язнили на 10 років

Субота, 12 грудня 2020, 03:23
В Ірані блогерку-двійника Анджеліни Джолі ув'язнили на 10 років

19-річну блогерку з Ірану Сахар Табар засудили до 10 років позбавлення волі через те, що вона розміщувала в Instagram власні фотографії, на яких позувала в образі зомбі.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на The Guardian із посиланням на адвоката дівчини, останній рік блогерка, справжнє ім’я якої Фатемех Хішванд, провела у в’язниці в очікуванні на вирок.

Сахар Табар стала відомою завдяки розміщенню фотографій свого виснаженого обличчя. При цьому деякі користувачі Instagram називали її "іранською Анджеліною Джолі".

Також блогерку звинувачували у численних пластичних операціях, проте зрештою вона зізналася, що лише використовувала косметику та спеціальні фільтри для обробки зображень. На хвилі популярності Instagram-акаунт дівчини зібрав 486 тисяч підписників.

У звинуваченнях проти Табар спочатку йшлося про богохульство, підбурювання до насильства, отримання доходів неналежними способами та підбурювання молоді до розбещення. Згодом блогерка заявила, що з неї зняли два з чотирьох висунутих звинувачень, але не захотіла давати подальші коментарі, оскільки все ще сподівалася на помилування.

Місцева журналістка Масіх Алінеджад також підтвердила інформацію про вирок дівчині. Окрім того, Алінеджад звернулася до голлівудської акторки Анджеліни Джолі з проханням про допомогу.

"10 років в'язниці для іранської інстаграмерки, яка використовувала макіяж і фотошоп, щоб стати схожою зомбі. Сахар Табар тільки 19. Її жарт привів її до в'язниці. Люба Анджеліно Джолі, нам потрібен твій голос. Допоможи нам", – написала журналістка

Навесні 2020 року дівчина благала про помилування, заявивши, що захворіла на COVID-19. Восени 2019 року іранське державне телебачення оприлюднило зізнання блогерки. Також в офіційному звіті йшлося, що дівчини має психічні розлади. Її адвокати просили звільнити її під заставу, зауважуючи про її вік на момент скоєння правопорушень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів